Voor kinderen en jongeren organiseer ik regelmatig fotografieprojecten en –workshops.

Kinderen/jongeren kijken anders dan volwassenen. Zij nemen vaak verrassende standpunten in, zien meer en fotograferen hun (natuurlijke) omgeving vanuit een eigen, intense beleving. Hierdoor weten zij vaak zeer verrassende, ontroerende en kunstzinnige beelden vast te leggen.

In de wereld van nu, waarin beeldtaal en beeldvorming de hoofdmoot is geworden, zijn juist beelden een belangrijke manier van communiceren. Fotografie stimuleert bewust kijken en is daardoor een goed middel om op een intense wijze de eigen omgeving en natuur te beleven. Fotografie brengt vaak talenten naar voren die anders verscholen blijven. Dit geeft zelfvertrouwen en kracht.

In de projecten is veel ruimte voor creativiteit. Het is leuk om samen actief bezig te zijn. De  kinderen/jongeren leren snel en hebben veel eigen inbreng. Het ene moment zijn ze bloed serieus en vol aandacht aan de slag. Het andere moment is het dikke pret. Dit maakt het werken met kinderen/jongeren zo mooi.

Het tentoonstellen van al die bijzondere “beelden”  is niet allen de kroon op het werk van de kinderen/jongeren; de projecten krijgen hierdoor bovendien een veel groter bereik. De unieke kijk van de kinderen/jongeren zorgt er voor dat andere kinderen en volwassenen ook op andere manier naar hun omgeving gaan kijken en hierdoor sterk doordrongen raken van de waarde hiervan.